Kaméliakert ➖ Világ teái teakóstoló workshop

Időpont: november 25. péntek 17:00 - 19:00

Ár: 10 000 FtOktató: Varga Marianna teaszakértő

A tea és teakultúra Kínából származik, majd jóval később, japán buddhista szerzetesek viszik át Japánba egy kínai útjuk után, majd innen átkerül a holland és angol gyarmatosítók által Európába. Bár a tea otthona még mindig Ázsia, ma már kb. 30 országban termelnek teát, Ázsián kívül Afrikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Amerikában és Európában is.

A világ teái teakóstolón egy képzeletbeli utazáson vehetsz részt, amikor bejárjátok a legnagyobb teatermelő és teafogyasztó országokat, és megismerkedhettek a teázási szokásaikkal.

Lesznek klasszikusok, és meglepő, kevésbé ismert teák is. A kóstolandó teákat te magad készíted el ázsiai teás kellékek, eszközök használatával. A gyakorlásnak az a CÉLJA, hogy az mellett, hogy kiváló teákat kóstolsz, megtanuld magabiztosan és helyesen elkészíteni a különböző teatípusokat, hogy otthon is folytathasd a tökéletes teaélményt.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 10 000 Ft/fő előre utalással, mely tartalmazza a kóstolt teákat korlátlan visszakóstolási lehetőséggel, és egy tasak egyedileg készített teakeveréket.
Hívd el párodat vagy barátnődet is, és vegyetek kedvezményes páros jegyet!

AJÁNDÉK: a teák elfogyasztása után te magad is összeállíthatsz egy TEAKEVERÉKET alapteákból és fűszerekből, gyógynövényekből, gyümölcsökből és virágszirmokból, amit aromazáró papírtasakban, saját címkével ellátva haza is vihetsz, hogy otthon is élvezhesd ezt a különleges, izgalmas teavilágot.

A férőhelyek száma limitált, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött.

Marianna egyéb teás workshopjairól itt tudtok tájékozódni.

Életemben először vettem részt teaworkshopon. Nem tudtam, mire számítsak, munkából, rohanás közepette estem be. Bevallom, a végére lenyugodtam, és nagyon jól éreztem magam. Hihetetlen, mekkora különbség tud lenni tea és tea között, ezentúl biztos, hogy csak szálas teát fogok vásárolni!

Egy workshop résztvevője