Kaméliakert ➖ Matcha workshop

Időpont: október 01. szombat 10:00 - 12:00

Ár: 10 000 FtOktató: Varga Marianna teaszakértő

Matcha, a japán elixír. A legegészségesebb tea. Szuperfood. De mitől olyan egészséges? És miért por alakú? Hogyan termesztik, és dolgozzák fel? Mire figyelj vásárláskor? És a legfontosabb: hogyan készítsd el otthon, helyesen?

Ezekre a kérdésekre kapsz választ ezen a délelőttön.

A WORKSHOP KÉT RÉSZBŐL ÁLL:

ELSŐ RÉSZ: Elmesélek mindent a japán porított teáról, történetéről, termesztéséről és feldolgozásáról, elkészítéséről, megismerkedünk a matcha készítés eszközeivel.

Megkóstolunk először egy egész leveles japán zöld teát (még a porrá őrlés előtti állapotban), majd elkészítünk és megkóstolunk egy ceremoniális és egy kulináris matcha teát, hogy te is megtapasztald, mekkora különbség van köztük! Megismered a matcha készítés eszközeit, módját. Megtudod azt is, hogyan készül, miért por állagú, és mitől olyan szép haragos zöld a színe.

Elmondom azt is, mi mindenre lehet még a matcha porteát használni a konyhában.

MÁSODIK RÉSZ: A workshop második felében elkészítünk egy-egy csésze vegán matcha lattét, a ma oly divatos és finom teakoktélt.

A workshop végén matcha tea és eszközök megvásárlására is lesz lehetőség.

A teaworkshopok hangulata:

Életemben először vettem részt teaworkshopon. Nem tudtam, mire számítsak, munkából, rohanás közepette estem be. Bevallom, a végére lenyugodtam, és nagyon jól éreztem magam. Hihetetlen, mekkora különbség tud lenni tea és tea között, ezentúl biztos, hogy csak szálas teát fogok vásárolni!

Egy workshop résztvevője

Marianna egyéb teás workshopjairól itt tudtok tájékozódni.