Szépírás kurzusok – Kalligráf megoldások

Együttműködő partner: Kalligráf Megoldások

Annáról, az alkotóról:
 
Vargáné Nagy Anna kalligráf oktató és pedagógus pozitív viszonya a szépírással nem az iskolapadban kezdődött, hanem pár évvel ezelőtt kezdte el gyakorolni, tanulgatni, egy Bullet Journal közösség tagjaként. Sok-sok gyakorlás, türelem, és sokféle eszköz, ecsetfilc kipróbálása vezette el addig, hogy átadja ezt a tudományt másoknak is.
 
„A szépírás nem a kiváltságosok tudománya, hanem egy bárki által elsajátítható készség, szorgalmas gyakorlás által kerülhet a birtokunkba.”
 
Weboldalán, a www.kalligrafmegoldások.hu-n megtalálhatók szezonális ötletgyűjtemények e-book formájában, online kurzusok, valamint az alkalmanként megszervezésre kerülő offline kurzusok is.
 
Anna így oktat:
  • Érzelmeimet kreatív módon fejezem ki.
  • Türelmes, nyugodt, a pozitívumokra fókuszáló pedagógus vagyok.
  • Kézzel készített alkotásaimba önmagamat is beleadom, másokat is erre bíztatok.
  • Közösségi tanulás híve vagyok, ahol egymást inspiráljuk, segítjük.

Aktuális offline kurzusok a Patentben

Az offline kurzus során személyes tanácsokkal látja el a résztvevőket. A bemelegítő és a gyakorló feladatok során végig figyeli az alkotást, igény esetén fejlesztő praktikákat is javasol. A gyakorlatias program után az otthoni gyakorláshoz is kapnak ötleteket a résztvevők.

Alapozó mártogatós kurzusok (klasszikus angol folyósírás kisbetűk):
Érdemes ezzel a 4 órás offline kurzussal kezdeni a tanulást. Ezek a leckék olyan biztos alapot adnak, amelyhez bármikor visszaléphetsz, ha a későbbiekben elbizonytalanodnál. A fémhegyű mártogatós toll visszarepít  időben a dédszüleid korába.
Azért dolgozom, hogy a szépírás hagyománya ne vesszen ki a digitális írás használat térhódításával. Szeretném, ha a kalligráfia iránt érdeklődők gyorsan, a legnagyobb fejlődést érjék el ebben a csodálatos, kreatív tevékenységben.
Felépítettem egy oktatási stratégiát, amely garantált sikerélményt ad a résztvevőknek.
Célom, hogy élménydús énidőt biztosítsak a mindennapokban a rohanó nőknek, anyáknak.”
 
Kiknek ajánljuk a kalligráfia kurzusokat? Van-e ideális életkor a szépírás tanuláshoz?
 
A tapasztalat azt mutatja, hogy nem lehetsz túl idős ahhoz, hogy ne lenne érdemes elkezdeni a gyakorlást. Inkább személyiség függő, és valamennyire a kézügyességtől.
A fiataloknál már érdemes meghúzni egy alsó korhatárt. 12-13 éves felső tagozatos gyerekek már bátran nekiállhatnak a szép kézírás megtanulásának.

Érdeklődés esetén

Amennyiben szívesen tanulnál kalligráfiát offline, és érdekel az aktuális vagy később kitűzésre kerülő bármelyik kurzus, iratkozz fel a Kalligráf megoldások hírlevelére, vagy jelezd a patent@patentbudapest.hu címen, vagy töltsd ki a lenti Kapcsolatfelvételi űrlapot.