Kaméliakert ➖ Chai workshop

Időpont: január 21. vasárnap 10:00 - 12:00

Ár: 16 900 FtOktató: Varga Marianna teaszakértő

Hideg téli napokon jól esik egy forró chai, vagy a közkedvelt chai latte. Tanuld meg mindkettőt elkészíteni! A kóstoló végén magad is összeállíthatod ezt az izgalmas, egzotikus teakeveréket!

MI VÁR MÉG RÁD EZEN A WORKSHOPON?

Megismerjük az eredeti MASALA CHAI-t, ahogyan Indiában készítik! A masala fűszerest, a chai teát jelent! Avagy egyszerűen a masala chai a fűszeres tea neve (tehát nem chai tea, csak chai!)

A WORKSHOP MENETE:

  1. Magas minőségű fekete teák kóstolójával kezdünk, melyeket a masala chai teához használhatunk.
  2. Majd sorra vesszük a chai-ba tehető, egzotikus fűszereket, felhasználásukat, jótékony hatásukat egy fűszerfelismerő játék kíséretében.
  3. Ezután közösen elkészítünk egy chai lattét (vagyis fekete teát fűszerekkel, cukorral és meleg tejjel), az eredeti receptet, (serpenyőben!), ahogyan egy volt indiai kolléganőmtől, Zarától tanultam Londonban (ő pedig a nagymamájától tanulta, még otthon, Indiában).

AJÁNDÉK: a chai latte elfogyasztása után te magad is összeállíthatsz egy saját CHAI TEAKEVERÉKET a már megismert alapteákból és fűszerekből.

Hagyomány, fűszerek, illatok, melengető teák… Ezzel várunk ezen a téli délutánon!

Mariann teakóstoló workshopjain megtudhatod, melyik teát hogyan érdemes elkészíteni, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.

A teabemutató nem csak élményt, hanem hazavihető tudást is ad a résztvevőknek. A program interaktív, mindenki cselekvő és alkotó résztvevője a történéseknek: gyakorolja a teakészítés és -fogyasztás rítusát, ízlel és illatol, valamint a tanultak alapján saját, egyedi teakeveréket készít.

A kóstolandó teákat magad készíted el, így lesz alkalmad begyakorolni a mozdulatot, hogy otthon is tökéletes csésze teát kapj. Mert teázni csak így érdemes…

Életemben először vettem részt teaworkshopon. Nem tudtam, mire számítsak, munkából, rohanás közepette estem be. Bevallom, a végére lenyugodtam, és nagyon jól éreztem magam. Hihetetlen, mekkora különbség tud lenni tea és tea között, ezentúl biztos, hogy csak szálas teát fogok vásárolni!

Egy workshop résztvevője

Marianna egyéb teás workshopjairól itt tudtok tájékozódni.